Picnic wil helft van de Duitse bevolking bereiken

AMERSFOORT - Picnic is net van start gegaan in drie extra Duitse steden. Op termijn wil de online supermarkt de helft van de bevolking bereiken in Duitsland.

De Nederlandse online supermarkt is flink aan het uitbreiden op de Duitse markt. Na de start in Berlijn in juni, is Picnic net van start gegaan in Darmstadt, Mainz en Wiesbaden. In elk van die steden hadden meer dan 3.000 huishoudens zich vooraf op de wachtlijst geregistreerd, aldus Handelsblatt.

De boodschappen worden bezorgd vanuit het nieuwe, 20.000 m² grote distributiecentrum in Viernheim. Van hieruit wil Picnic 40 extra steden kunnen bedienen in het zuidwesten van Duitsland. Momenteel is Picnic al actief in 80 Duitse steden. Picnic ging van start in Noordrijn-Westfalen en trok daarna naar Hamburg en Berlijn. Nu staan onder andere Brandenburg, Flensburg, Frankfurt en Kiel op de planning.

“Ons doel is om meer dan 50% van de bevolking in Duitsland te bereiken door extra locaties te openen”, aldus de Duitse topman Frederic Knaudt. Picnic heeft maar weinig lokale concurrenten. Flitsbezorgers zoals Gorillas hebben het moeilijk en de klassieke supermarktketens worstelen met e-commerce. Edeka verkocht eerder zijn bezorgdienst Bringmeister aan Knuspr, het Duitse filiaal van de snel groeiende Tsjechische groep Rohlik. Die is ook al in een aantal Duitse steden actief. 





Laatste nieuws