Wei-eiwit van Imagindairy krijgt GRAS-erkenning in de Verenigde Staten

SILVER SPRING - Het diervrij geproduceerde wei-eiwit van de in Israël gevestigde start-up Imagindairy heeft in de Verenigde Staten van de Food and Drug Administration de GRAS-status verkregen, wat betekent dat het algemeen erkend wordt als veilig. Het betekent dat de wei-eiwitten als veilig worden beschouwd voor verwerking in voedingsmiddelen en dranken. 

Imagindairy werd in 2020 opgericht en produceert zuiveleiwitten met behulp van precisiefermentatie. In 2021 trok het bedrijf voor 13 miljoen dollar kapitaal aan van investeerders en in april stapte de Franse Danone groep in het Israëlische biotechbedrijf via een investering door Danone Manifesto Ventures.

Het bedrijf opent binnenkort een nieuw hoofdkantoor in de buurt van Haifa. Naast de nieuwe kantoorruimte beschikt de nieuwe locatie ook over een onderzoekslaboratorium en een testkeuken voor applicatietesten. Bovendien omvat de nieuwe faciliteit een volledige operationele proeflijn om het fermentatieproces op grotere schaal te testen en uit te voeren.





Laatste nieuws