Wei-eiwit van Imagindairy krijgt GRAS-erkenning in de Verenigde Staten
bron: FoodPro Network Belgium
SILVER SPRING - Het diervrij geproduceerde wei-eiwit van de in Israël gevestigde start-up Imagindairy heeft in de Verenigde Staten van de Food and Drug Administration de GRAS-status verkregen, wat betekent dat het algemeen erkend wordt als veilig. Het betekent dat de wei-eiwitten als veilig worden beschouwd voor verwerking in voedingsmiddelen en dranken.
Imagindairy werd in 2020 opgericht en produceert zuiveleiwitten met behulp van precisiefermentatie. In 2021 trok het bedrijf voor 13 miljoen dollar kapitaal aan van investeerders en in april stapte de Franse Danone groep in het Israëlische biotechbedrijf via een investering door Danone Manifesto Ventures.
Het bedrijf opent binnenkort een nieuw hoofdkantoor in de buurt van Haifa. Naast de nieuwe kantoorruimte beschikt de nieuwe locatie ook over een onderzoekslaboratorium en een testkeuken voor applicatietesten. Bovendien omvat de nieuwe faciliteit een volledige operationele proeflijn om het fermentatieproces op grotere schaal te testen en uit te voeren.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei Meer zuivelverwerkers met CO2-doelen, doorberekenen kosten lastig
-
17 mei Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
17 mei Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan