Aldi doet grote overname in de Verenigde Staten

JACKSONVILLE - Aldi breidt uit met 400 supermarkten in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De Duitse supermarktketen neemt er de formules Winn-Dixie en Harvey’s Supermarket over.

Aldi neemt de winkels over van Southeastern Grocers. In vijf staten in het zuidoosten krijgt Aldi er circa 400 winkels bij, een nieuwe mijlpaal in de groei van Aldi in de regio.

“De tijd was rijp om voort te bouwen op ons groeimomentum”, aldus Jason Hart, CEO van Aldi USA. “De transactie ondersteunt onze groeistrategie voor de lange termijn in de Verenigde Staten, waaronder onze plannen om dit jaar 120 nieuwe winkels in het hele land toe te voegen.” Tegen het einde van het jaar mikt Aldi op een totaal van meer dan 2.400 winkels in de Verenigde Staten.

Hoeveel Aldi betaalt voor de supermarkten, verspreid over Alabama, Florida, Georgia, Louisiana en Mississippi, wordt niet bekendgemaakt. Wel meldt Alid dat het bedrijf sinds zijn komst halverwege de jaren negentig ongeveer 2,5 miljard dollar in de regio heeft geïnvesteerd.





Laatste nieuws