HelloFresh lanceert kant-en-klare maaltijden Factor in Nederland en Vlaanderen

ANTWERPEN- HelloFresh start met zijn in 2020 overgenomen maaltijdservice Factor nu ook in Europa. De primeur is voor Nederland en Vlaanderen. Factor wil marktleider worden en doorgroeien naar andere Europese landen.

Factor is al tien jaar succesvol op de markt in de Verenigde Staten en heeft er nu een marktaandeel van 60% in kant-en-klare maaltijden. HelloFresh nam het bedrijf over in 2020 en heeft er flinke ambities mee. Sinds het begin van dit jaar is Factor ook in Canada actief en de maaltijdservice moet nu ook in heel Europa beschikbaar worden, te beginnen met Nederland en Vlaanderen.

Dat betekent extra concurrentie voor het maaltijdenaanbod in de supermarkt: “Vergeleken met de traditionele manier van boodschappen en kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt, is het model van Factor gebaseerd op de daadwerkelijke vraag van de klant”, aldus Kaylyn Tolzmann van Factor Europe. “Al onze maaltijden zijn samengesteld door chefs en diëtisten, gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar onze klantbehoeften.”

Klanten kunnen hun menuvoorkeur aangeven (flexitarisch, pescotarisch, vegetarisch of keto) en 25% van de maaltijdopties zijn veganistisch of vegetarisch. Dankzij een aangepaste verpakking zijn de maaltijden vers tot een week na levering. Ook werkt Factor met een soepele abonnementsformule die klanten op elk moment kunnen pauzeren, annuleren of wijzigen.





Laatste nieuws