Tony's Chocolonely investeert in uitbreiding productie

BORSBEEK - Tony’s Chocolonely investeert miljoenen in de fabriek in de Antwerpse gemeente Borsbeek. Er werd al ruim 2 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe productielijn, nieuwe machines en automatisering. Dit jaar wil Tony’s Chocolonely nog eens 4 miljoen euro investeren. Er komen nieuwe verpakkingslijnen en de automatisering wordt verder doorgezet. Dat meldt De Tijd.

Bij de overname bezette Tony’s Chocolonely al 88% van de fabriekscapaciteit. Dat werd 100% toen eind vorig jaar het laatste externe contract afliep. De fabriekscapaciteit is uitgebreid van 4.200 ton chocolade per jaar naar 7.000 ton dit jaar en het bedrijf wil dat verder opvoeren naar circa 9.000 ton op jaarbasis. Het aantal medewerkers is gegroeid van 17 naar 40.

De fabriek in Borsbeek zit na de volgende uitbreiding aan zijn limiet. Andere Belgische partners zullen naar verwachting meer bestellingen krijgen van Tony’s Chocolonely. Het bedrijf produceert ook al jaren bij Kim’s Chocolates in Tienen en een deel van zijn paaseitjes komt van Limar Chocolates in Turnhout. De chocolade die daarbij wordt verwerkt word in bulk geleverd door de Barry Callebaut-fabriek in Wieze.

Daarnaast produceert Tony’s Chocolonely sinds twee weken ook chocoladerepen buiten België. Een partnerbedrijf bouwde in opdracht een fabriek in de Verenigde Staten. De omzet van het bedrijf steeg in het laatste boekjaar met 21% tot 133 miljoen euro. Het bedrijf betaalt cacaoboeren een stevige bonus boven op de marktprijs voor cacao. Vorig jaar ging het om 6,5 miljoen euro.





Laatste nieuws