Jumbo hanteert beduidend lagere prijzen in België dan in Nederland

PELT / BUDEL - Uit een steekproef van de redactie van Omroep Brabant bij twee Jumbo-supermarkten blijkt dat diverse producten in de Belgische vestiging van Jumbo veel goedkoper zijn. Vooral het verschil bij de huismerken is groot. Dat is opvallend, want die komen uit dezelfde fabriek en ook uit hetzelfde distributiecentrum in Veghel.

De redactie van Omroep Brabant kocht 14 huismerkproducten en 14 vergelijkbare A-merkproducten bij de Jumbo-supermarkt in het Belgische Pelt en het Brabantse Budel. Geen enkel product dat werd gekocht, was in Nederland goedkoper. Een pak met plakken kaas van 400 gram kostte in Budel 5,79 euro en in Pelt slechts 3,67 euro. Een fles cola light van 1,5 liter kostte in de Nederlandse winkel 0,89 euro en in België 0,58 euro.

De prijsverschillen bij de A-merken waren minder groot dan bij de huismerken, maar ook daar lagen de prijzen in de Belgische winkel van Jumbo lager. Een pot met witte bonen van HAK kost in België 1,99 euro, terwijl er in Nederland 3,12 euro voor betaald moest worden. Een grote pot Nutella van 825 gram kostte in Budel 6,52 euro en in Pelt 4,09 euro.

 

Bron: Omroep Brabant





Laatste nieuws