Vion levert varkensvlees met relatief kleine CO2-voetafdruk

BOXTEL - Vion Food Group stelt in het duurzaamheidsverslag over 2022 dat de emissie aan CO2-equivalenten per 100 gram eiwit in varkensvlees wereldwijd tussen de 4 en 16 kilogram ligt. Voor de varkenshouderijbedrijven in het noordwesten van Europa die aan Vion leveren ligt dat tussen 3 en 6 kilo CO2-equivalenten per 100 gram eiwit.

Vion heeft in 2022 stappen gezet in de berekening van de emissies aan broeikasgassen op varkenshouderijbedrijven. Vion wil daarover transparantie kunnen bieden en zal daar de komende jaren mee doorgaan. In 2022 werden er van 160 bedrijven emissiecijfers berekend en het doel is om dat aantal bedrijven in 2023 tot minimaal 250 te laten toenemen. 

Gemiddeld ligt het cijfer voor de CO2-voetafdruk van varkensvlees van Vion op ongeveer de helft van de voetafdruk van rundvlees. Maar ook voor het rundvlees van Vion geldt dat het emissiecijfer per 100 gram eiwit aanmerkelijk lager ligt dan het wereldwijde gemiddelde. Afgezet tegen granen, tofu en noten is de broeikasgasemissie gekoppeld aan eiwitten uit vleesproductie wel hoger.

Meer informatie is te vinden in het duurzaamheidsverslag 2022 van Vion Food Group.





Laatste nieuws