Crisp stelt directeur België aan

ANTWERPEN - Online supermarkt Crisp groeit sterk in België en heeft daarom een aparte country director aangesteld: Charlotte Van Loock. Crisp voegt daarnaast nieuwe betaalmogelijkheden toe en verrijkt het aanbod met non-food en lokale leveranciers.

Crisp, de Nederlandse online supermarkt die in juni 2022 naar Vlaanderen kwam, heeft naar eigen zeggen een vliegende start genomen. In acht maanden tijd bouwde de online versmarkt een even solide business op als in Nederland. December was een topmaand, maar de recordgroei hield ook aan in januari, februari en maart, aldus Crisp. Omzetcijfers geeft de online supermarkt niet, wel verwijst Crisp naar uitstekende beoordelingen en hoge retentiecijfers: negen van de tien bestellingen zijn herhaalaankopen.

De meeste klanten zijn jonge gezinnen in de driehoek tussen Antwerpen, Gent en Leuven. Het populairst zijn de dagverse producten zoals groenten en fruit, brood, zuivel, vlees en vis en de vers bereide maaltijden. Onlangs heeft Crisp tientallen producten van lokale leveranciers toegevoegd, net als een beperkt non-food assortiment met onder andere afwasmiddel, dierenvoeding en wc-papier. Vanaf volgende maand kunnen klanten ook betalen met de elektronische maaltijdcheques van Sodexo en Monnize.

De 34-jarige Van Loock was eerder werkzaam bij L’Oréal, Ikea, Facebook en skincarebedrijf Routinely, waarvan ze medeoprichter was.

Laatste nieuws