What’s Cooking? nog in onzekerheid over overname Imperial en Stegeman

LIEVEGEM - What’s Cooking?, het voormalige Ter Beke, heeft na 14 maanden nog geen zekerheid over de overname van Imperial en Stegeman. De Nederlandse en de Belgische mededingingsautoriteiten hebben nog geen akkoord gegeven. Topman Piet Sanders hoopt dat er voor de zomer duidelijkheid komt. Dat meldt De Tijd.

De overname van Imperial en Stegeman zou What’s Cooking? schaal- en synergievoordelen opleveren. Met de bekende merken van Imperial en Stegeman is het makkelijker om nieuwe producten in de markt te zetten dan met huismerkproducten, die nu nog het grootste deel van de omzet vormen.

Sanders noemt het bizar dat het zo lang moet duren voor de mededingingsautoriteiten uitsluitsel geven. "Er is meer dan voldoende concurrentie in onze sector, terwijl er maar een handvol leveranciers en supermarkten zijn. Bovendien moet je de markt niet bekijken op Belgisch, maar op Europees niveau. Er liggen ongelooflijk veel internationale producten in de winkel. We zijn niet dominant en kunnen ook na de overname geen te grote machtspositie uitbouwen."

Laatste nieuws