Delhaize: 72 winkels gesloten

BRUSSEL - Nog 72 winkels van Delhaize zijn vandaag gesloten. De distributiecentra van Delhaize zijn weer bereikbaar na blokkades vrijdag en zaterdag. 

De vakbonden gaven dit weekend een duidelijk waarschuwingssignaal voor verdere escalatie bij de supermarktketen. Vrijdag blokkeerden actievoerders het wijndepot in Zellik. De actievoerders verhinderden de hele dag de toegang tot de in- en uitgangen van het nieuwe wijndistributiecentrum. Daardoor kon geen wijn worden geleverd aan de winkels, maar dat zorgde volgens de supermarktketen nog niet voor voorraadproblemen.

Zaterdag werd er actie gevoerd bij het e-commercemagazijn van Delhome in Drogenbos. Via Delhome doet Delhaize de bezorging van de online boodschappen, een dienst die momenteel overigens gratis is, nu zoveel winkels gesloten zijn. Met de blokkade wilden de christelijke en socialistische vakbonden niet alleen de verzelfstandiging van 128 winkels aankaarten, maar ook de situatie bij Delhome zelf.

Bij Delhome zou het werk met steeds minder mensen gedaan moeten worden. “Het aantal voltijdse werknemers bij Delhome is gedaald van 78 in 2014 naar 30 vandaag. Daarnaast besteedt het management steeds meer werk uit aan freelancers”, aldus Marina Kunzi van vakbond CSC A&S tegen De Tijd. 

Bij de Delhaize winkels die open zijn staan klanten geregeld voor lege schappen, met name op de versafdelingen. Het is een logisch gevolg van de dagenlange sluitingen.

Laatste nieuws