Delhaize gaat voor “grootste aantal laadpalen”

BRUSSEL - Delhaize gaat 1.800 laadpalen voor elektrische auto's installeren op de parkeerplaatsen van haar winkels. Delhaize zegt zo het grootste oplaadnetwerk binnen de retailsector in België te krijgen.

Vanaf volgend jaar installeert de supermarktketen 1.800 extra snellaadpunten op de parkeerplaatsen van haar supermarkten. Tijdens een winkelbezoek, dat gemiddeld 35 à 40 minuten duurt, kunnen klanten hun elektrische auto zo tot 80% volladen, redeneert de supermarktketen. Een laadpunt kan op voorhand gereserveerd worden, betalen gebeurt ter plaatse.

De service is er echter niet alleen voor Delhaize klanten. De supermarktketen maakt de laadpunten voor iedereen 24/7 vrij toegankelijk. Het doel is te zorgen dat iedereen een elektrisch oplaadpunt in de buurt krijgt. “Op die manier kunnen we ook nieuwe klanten aantrekken. Mensen die anders niet bij Delhaize winkelen zullen dat nu misschien wel doen omwille van het gemak dat ze ervaren door boodschappen doen en volladen te combineren”, aldus topman Xavier Piesvaux.

Toch is het niet Delhaize zelf, maar partner Electra die honderd miljoen euro investeert in het project. “De ambitie van Delhaize op vlak van duurzaamheid en vermindering van CO2 uitstoot is groot”, aldus Piesvaux. “Het gaat ‘m echter niet alleen om wat we zelf doen: we geloven dat we als retailer een belangrijke rol kunnen spelen en mensen echt kunnen stimuleren om beter te eten, beter te leven en nu ook zich duurzamer te verplaatsen.”





Meer over


Laatste nieuws