Blockchain garandeert traceerbaarheid rundvlees bij Carrefour

ZAVENTEM - Carrefour België garandeert volledige traceerbaarheid van haar rundvleesproducten. Dat kan door het eenvoudig scannen van een QR-code en blockchaintechnologie. 

Het is mogelijk om rundvlees te kopen en via de GPS-coördinaten te achterhalen op welke wei de koe gegraasd heeft. Klanten die rundvlees van weidekoeien kopen van de Kwaliteitsketen Carrefour, kunnen voortaan achterhalen waar de koe gehouden werd, waar ze geslacht werd en waar het vlees werd verwerkt. Dit kan door een QR-code op de verpakking te scannen. Het hele productieproces, inclusief partnerbedrijven en kwaliteitscontroles, wordt transparant gemaakt met behulp van blockchaintechnologie.

Voor weidekoe van de Kwaliteitsketen Carrefour werkt de supermarktketen samen met Belgische veehouders. De koeien worden geboren en gefokt op dezelfde boerderij met respect voor het dierenwelzijn. Ze krijgen plantaardige voeding op basis van gras en grazen minstens 150 dagen per jaar in de open lucht. Door het graslandecosysteem in stand te houden wordt koolstof vastgehouden in de grond, wat een deel van de broeikasemissies van de koeien compenseert.

Laatste nieuws