Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap

HAMBURG - Edeka heeft vanaf begin deze week weer Coca-Cola in zijn schappen liggen. De twee bedrijven hebben het conflict opgelost wat een aantal maanden duurde.

De Duitse supermarktketen kan weer bij Coca-Cola bestellen. "We hebben een akkoord bereikt met Edeka dat voldoende rekening houdt met de belangen van beide partijen", aldus een woordvoerder van Coca-Cola tegen Der Spiegel. Ook Edeka bevestigt dat er een akkoord is bereikt. Geen van beide partijen geeft verdere details over het akkoord.

De frisdrankproducent verhoogde medio augustus/september de prijzen. Edeka wilde daar niets van weten en weigerde hogere prijzen te betalen. Coca-Cola dreigde dat het dan zou stoppen met leveren aan de Duitse supermarktketen. Coca-Cola stopte dan ook met het leveren aan Edeka.

Edeka stapte vervolgens naar de rechter en kreeg half september gelijk bij de rechtbank in Hamburg en Coca-Cola moest weer leveren. Eind september werd dat rechterlijk bevel echter weer opgeheven waarna de frisdrankgigant de leveringen weer stopte.

Laatste nieuws