Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië

VEVEY - Nestlé zal de komende 10 jaar voor 1,86 miljard dollar investeren in activiteiten in Saudi-Arabië. Het Zwitserse voedingsconcern sloot daarvoor een akkoord met de overheid in het land. Er is onder andere overeenstemming bereikt over de bouw van een nieuwe fabriek en een onderzoekscentrum. Dat meldt Bloomberg.

Nesté is al 55 jaar actief in Saudi Arabië en heeft er 12 kantoren en 7 fabrieken die er diverse soorten mineraalwater produceren. Het eerste nieuwe investeringsproject betreft de bouw van een nieuwe fabriek voor de productie van peutervoeding en instantkoffie. Hier is een investering van bijna 100 miljoen dollar mee gemoeid. De fabriek gaat produceren voor de Saudische markt, maar tevens voor andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. 

Nestlé is tevens betrokken bij een lokale business incubator voor kleine tot middelgrote ondernemingen en start-ups. Met de investeringen via dit kanaal zouden in de komende 10 jaar circa 3.500 directe en indirecte banen moeten ontstaan in Saudi Arabië.

Laatste nieuws