Omzetstijging van 10 procent voor Danish Crown

RANDERS - Danish Crown heeft in het boekjaar 2021/2022 een omzetstijging van 10% genoteerd. Het Deense vleesconcern kwam tot een omzet van omgerekend circa 8,6 miljard euro. De toename van de omzet is vooral een gevolg van hogere prijzen voor rundvlees. De nettowinst was met circa 293 miljoen euro 3,5% lager dan in het vorige boekjaar. Dat meldt Danish Crown op haar website.

De bevoorradingscrisis veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, COVID-19 en de zeer hoge inflatie bepaalden de resultaten voor het Deense vleesconcern gedurende het boekjaar 2021/22. De prijzen van energie, transport en verpakking waren historisch hoog en met een totale kostenstijging van ruim 200 miljoen euro lag de focus het hele jaar op het verhogen van de prijzen van alle producten van de groep.

De bedrijfswinst van Danish Crown steeg met 2,5% naar 389 miljoen euro. Door een stijging van de rentelasten en hogere belastingen kwam de nettowinst iets lager uit dan in het boekjaar 2020/21. Het grootste deel van de winst van Danish Crown wordt uitgekeerd aan de Deense veehouders in de vorm van een nabetaling voor geleverde varkens en runderen. Daar is een bedrag van circa 229 miljoen euro mee gemoeid.

Laatste nieuws