Training: Toegepaste microbiologie voor foodmanagers

bron: FoodPro Network Belgium
KAATSHEUVEL / ZWOLLE - Microbiologie is een belangrijk thema in de voedingsindustrie. Niet alleen op het gebied van hygiëne, maar ook in de productietechnologie spelen micro-organismen een rol van betekenis. Als u in uw dagelijkse praktijk regelmatig te maken heeft met microbiologie is het van belang dat u de basiskennis beheerst, de vaktermen kent en weet waar u op moet letten bij de beheersing.
DOEL
Het doel van deze training is een kennismaking met microbiologie. U krijgt basiskennis aangereikt rondom de soorten, de eigenschappen en beheersing van de meest voorkomende micro-organismen in een levensmiddelen-productieomgeving. De cursist heeft na afloop van deze training voldoende inzicht en kennis om binnen de eigen werksituatie microbiologie en wetgeving te kunnen begrijpen en toe te passen.
INHOUD
- Inleiding microbiologie
- Welke micro-organismen komt u tegen?
- Terminologie
- Procesomstandigheden en microbiologie
- Beheersing, monstername en analyse-interpretatie
PROGRAMMA
Inleiding microbiologie: Wat zijn de meest voorkomende micro-organismen en wat zijn hun eigenschappen? Wat zijn pathogenen en waarom moet u deze beheersen? Wat zijn de gevolgen van een teveel aan pathogenen?
Met welke terminologie krijgt u te maken? Hoe selecteert u een laboratorium voor uw analyses en hoe stuurt u hen aan? Hoe richt u de monsternamecyclus in en hoe interpreteert u de analyses? Wat zijn de eisen op het gebied van onderzoek vanuit de wet- en regelgeving? Hoe kun je pathogenengroei beheersen?
VRAGENRONDE
De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken. (Minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar academy@ktba.com).
Beschikbare data
28-03-2023 - Kaatsheuvel
01-06-2023 – Zwolle
Tijden
09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 16:00 uur (middagprogramma)
16:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)
Meer informatie
Bron: KTBA - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
01 dec Auchan en Intermarché willen Casino samen overnemen
-
01 dec Frankrijk: 20% minder zout in het brood
-
01 dec Wanneer en waarom je bedrijf Food ERP software nodig heeft
-
30 nov Rabobank: Wereldwijde zuivelhandel blijft op de middellange termijn groeien
-
30 nov Coöperatie Hoogstraten en Koninklijke FruitMasters onderzoeken toekomstige samenwerking
-
30 nov Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
30 nov Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
29 nov Nestlé introduceert N3-melk in China
-
29 nov Redefine Meat gaat producten ook aanbieden via supermarkten
-
29 nov JDE Peet’s wil 1 miljard euro lenen via obligaties