Lotus Bakeries wil nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand

BANGKOK - Lotus Bakeries gaat in Thailand een nieuwe fabriek voor speculoos bouwen. De eerste koekjes moeten er in 2026 van de band rollen. Het van oorsprong Belgische Lotus Bakeries heeft al verkoopkantoren in China en Zuid-Korea. Vanuit Hongkong worden andere landen in de regio aangestuurd. Om die groeiende aanwezigheid te versterken en sneller in te spelen op marktkansen, gaat Lotus Bakeries nu een nieuwe Aziatische fabriek voor Biscoff, de merknaam van de Lotus-speculoos, bouwen.

Lotus Bakeries heeft een akkoord bereikt voor de aankoop van een bouwperceel in de Thaise provincie Chonburi, ten oosten van de hoofdstad Bangkok. Het project gaat definitief van start wanneer de aankoop van de grond is afgerond. De eerste productielijn moet in 2026 operationeel zijn. Het is de bedoeling in een eerste fase een fabriek met drie of vier productielijnen op te zetten.

Azië vertegenwoordigt circa 15% van de wereldwijde volumes van Lotus Bakeries, maar het bedrijf wil dat aandeel vergroten. Bij de productie in Thailand worden de importheffingen richting belangrijke afzetmarkten als China, Korea en Maleisië tot bijna nul teruggebracht. De fabriek in Azië zorgt voor extra capaciteit en maakt ook dat het bedrijf de speculoos verser en met lagere transportkosten in Azië kan leveren.

Laatste nieuws