Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven

AMSTERDAM - De van wangedrag beschuldigde operationeel directeur van Just Eat Takeaway Jörg Gerbig mag toch blijven bij de maaltijdbezorger. De raad van commissarissen draagt hem opnieuw voor de functie voor.

In mei werd bekend dat Gerbig zijn functie voorlopig zou neerleggen, omdat er signalen waren van ongepast gedrag op een bedrijfsevenement. Just Eat Takeaway startte een onderzoek naar de beschuldigingen, maar na onderzoek zegt het bedrijf dat hij kan aanblijven.

De kwestie werd in mei pas kort voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bekend bij de top van de maaltijdbezorger, waardoor op het laatste moment zelfs een stempunt over zijn herbenoeming van de agenda moest worden gehaald.

Waarvan Gerbig precies beschuldigd werd is niet naar buiten gebracht. Volgens Just Eat Takeaway was er sprake van een formele klacht. In een verklaring gaat het bedrijf niet op details in. 

Gerbig verleende zijn volledige medewerking aan het onderzoek. Nu zijn reputatie is gezuiverd heeft de raad van commissarissen besloten om hem opnieuw voor te dragen voor een herbenoeming. Daarover mogen de aandeelhouders dan op een volgende aandeelhoudersvergadering beslissen.

Laatste nieuws