Takeaway meer dan 1 miljard euro waard

BRUSSEL - Analisten van de banken Morgan Stanley, UBS en ABN Amro hebben de waarde van Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl en Pizza.be, geschat op een bedrag tussen 1 en 1,2 miljard euro. De waarderingen van de analisten zijn gebaseerd op de omzetcijfers van het Britse Just Eat en het Amerikaanse GrubHub, die allebei al te vinden zijn op de beurs. Takeaway is in tegenstelling tot de twee concurrenten nog niet winstgevend.

Takeaway.com zal binnen enkele weken voor het eerst de beurs van Amsterdam betreden. Takeaway.com verwacht pas ten vroegste binnen twee jaar een positief bruto bedrijfsresultaat te behalen. Tot die tijd zal er verlies geleden worden, voornamelijk vanwege hoge kosten rond de marketing in Duitsland, waar het de nieuwe marktleider wil worden, ten nadele van het Duitse Delivery Hero. Marktleider zijn is binnen de maaltijdbezorgingssector bijzonder belangrijk.

Hierdoor verkocht Takeaway eerder al zijn Britse tak, omdat het daar te veel concurrentie zag en bang was voor hoge marketingkosten.





Laatste nieuws