Coca-Cola European Partners in Dow Jones Sustainability Index 2016

DONGEN - Coca-Cola European Partners, waar ook de Coca-Cola vestiging in Dongen onder valt, is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index Europe- en World(DJSI). In de verschillende categorieën heeft het bedrijf een score van 100. De hoogste en beste score die behaald kan worden.Vorig jaar kreeg Coca-Cola voor het eerst een vermelding op de DJSI. In totaal kwamen 3400 bedrijven in aanmerking voor deze index.

Het S&P Dow Jones Index Commitee en RobecoSAM herzien jaarlijks deze index. De DJSI is een internationale index die de financiële prestaties weergeeft van verschillende bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Hierbij spelen financiële, economische, milieutechnische en sociale factoren een rol.

“Deze belangrijke mijlpaal toont aan dat we op de goede weg zijn bij het realiseren van onze duurzame doelstellingen. Door duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsvoering hebben we extra waarde gecreëerd voor onze business en klanten. We blijven ons samen met al onze stakeholders richten op het zetten van nieuwe stappen en zullen voortbouwen op de resultaten die we hebben bereikt op het gebied van welzijn, energie, klimaat, watermanagement, duurzame verpakkingen en het gebruik van duurzame bronnen”, aldus John F. Brock, CEO van Coca-Cola European Partners.

Ook Nestlé en Unilever bekleden  prominente posities in de Dow Jones Sustainability Index. In 2015 was Unilever de beste in de groep ‘Food, Beverage & Tobacco’. De complete lijst wordt vandaag gepubliceerd.





Laatste nieuws