Hazeleger Kaas: “Met de LeakMatic II koop je zekerheid”

BARNEVELD - Hazeleger Kaas is een moderne organisatie die zich al sinds jaar en dag toelegt op het snijden en verpakken van kaas. Dat doet ze voor allerlei klanten, maar met name voor grote zuivelondernemingen zoals Beemster en Friesland Campina. De kaasverpakker levert ook rechtstreeks aan horecabedrijven, groothandelaren en aan de verwerkende industrie. Het gaat dan om merkloze kaas met vaak een bijzonder plakformaat.

Handhaven wat goed is

Hazeleger Kaas werkt met 13 productielijnen, verdeeld over twee productielocaties. In een van die productielijnen staat een LeakMatic I opgesteld die hen goede diensten bewijst. De LeakMatic detecteert namelijk lekken in gasverpakkingen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Toen Hazeleger de foutmarge in een andere productielijn wilde verkleinen, deed ze dat eerst door een handmatige steekproefsgewijze controle. Ze wist echter inmiddels ook dat een LeakMatic dit werk zou kunnen overnemen en bovendien álle verpakkingen kon controleren.

Waarom juist de LeakMatic II?

Herwin Hazeleger, hoofd technische dienst: ‘We hebben twee merken naast elkaar gelegd en daarna weloverwogen gekozen voor de LeakMatic van Dansensor. Wat daarbij meewoog, waren onze positieve ervaringen met de LeakMatic I en met Gullimex als leverancier. Met de LeakMatic II worden lekken al tijdens de productie gedetecteerd. Daarmee draagt de machine bij aan het behoud van onze klanten. Want ook al was de verpakkingslijn al van een hoog niveau, met de LeakMatic halen we uit een kleine foutmarge nóg eens 80-90% van de lekken. Daarmee investeren we niet alleen in de kwaliteit, maar ook in de continuïteit van onze organisatie.’

Toepassing bij Hazeleger Kaas

De inline lekdetectiemachine kan direct in de verpakkingslijn worden geïntegreerd. Bij Hazeleger Kaas staat de LeakMatic II aan het eind van de productielijn opgesteld voor een laatste controle. De verpakte kaas zit dan al in een omdoos. De LeakMatic is namelijk in staat om, ondanks de doos, in de MAP-gasverpakkingen microlekken te detecteren. Dat gaat dermate efficiënt dat de productielijn mooi op snelheid blijft.

“Met de LeakMatic II koop je een stuk zekerheid. Je zet een controlestap extra in je proces om de 100% te benaderen. Daardoor kunnen we met nog meer vertrouwen achter de kaasproducten staan die we aan onze klanten leveren.”

Herwin Hazeleger, Hoofd technische dienst

 


Bron: Gullimex - partner FoodPro Network

Laatste nieuws