De Braacken Groente & Fruit: De noodzaak voor kwalificatie 'Groenteman met ster'

GOIRLE - Fruitkwekerij De Braacken ligt in het buitengebied van Goirle. Midden in de boomgaard staat Groente- en Fruitwinkel De Braacken. De speciaalzaak wil zich graag kwalificeren als Groenteman met ster. Die titel wordt uitgereikt aan ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken die zich onderscheiden door uitstekende prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Probleemstelling

Om zich te kwalificeren voor een ster moest De Braacken een verbeterslag maken in de temperatuurregistratie. Ze controleerden wel, maar registreerden onvoldoende. De handmatige temperatuurcontrole gaf bovendien geen absolute zekerheid. Ook ’s nachts en op zondagen was er geen zicht op het temperatuurgedrag.

Oplossing met temperatuurregistratiesysteem TempCube

De Braacken koos in overleg met Gullimex voor temperatuurregistratiesysteem TempCube. De automatische registratie betekent gemak en geeft de speciaalzaak 24/7 zekerheid over de temperatuur van haar groente en fruit. Mocht een koelcel mankementen vertonen, dan volgt automatisch een alarmsignaal vóórdat de temperatuur het maximum overschrijdt. Zo kan er tijdig worden ingegrepen. TempCube is bovendien eenvoudig te installeren, flexibel toe te passen en makkelijk uit te breiden. Veel instellingen kunnen zelf beheerd en benoemd worden.

Toepassing van de meetinstrumenten

De Braacken plaatste 14 TempCubes in wandkoelmeubels, koeleilanden, rauwkostmeubels, vrieskasten, koelcellen en koelkasten. Met TempCube heeft De Braacken temperatuur, luchtvochtigheid en beweging draadloos onder controle. De compacte logger heeft een geheugen van meer dan 15.000 metingen en stuurt zijn data via een zogenaamd ‘Access Point’ direct naar een beveiligde internetomgeving. Via iedere PC, tablet of smartphone direct kunnen alle meetprocessen worden ingezien. Tevens beschikt het systeem over een alarmeringsfunctie per email en/of sms. Deze kleine krachtpatser is voor oneindig veel toepassingen inzetbaar. TempCube geeft ook inzicht in het volledige distributieketen. Zo is exact inzichtelijk hoeveel goederen er wanneer op welke plek zijn.

Referentie

“Ik heb het idee dat ik dankzij TempCube de koutechniek echt goed op orde heb. Het stoort niet, het hapert niet. Het werkt. Ik ben hartstikke tevreden. Ook over de dienstverlening. De accountmanager van Gullimex wees me op kansen en risico’s en was erg duidelijk en correct in zijn communicatie. Ook de aftersales was opmerkelijk goed. Ik ben een kritisch iemand. Dus dan ben ik erg verheugd als er een keer geen ‘maar’ aan zit,” aldus Gerrit Krebaum, eigenaar De Braacken.

Casestudy De Braacken

 

Meer informatie? Kom in contact met Gullimex


Bron: Gullimex - partner FoodPro Network

Laatste nieuws