Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb
bron: FoodPro Network Belgium
BORNE - Toen het echtpaar Rikkerink Slagerij Rensink overnam, kreeg ze TempWeb erbij. “Helemaal fijn”, vindt Saskia Rikkerink, “TempWeb ontzorgt ons echt.”
Slagerij Rensink is een volambachtelijke specialiteitenslagerij in Borne. Eigenaarsechtpaar Rikkerink hecht veel waarde aan dierenwelzijn en is selectief in de grondstoffen die ze gebruiken. Zo selecteert slager Albin Rikkerink zelf het rundvlees, dat bovendien alleen uit de regio komt. De slagerij heeft behalve vlees en vleesproducten ook kant-en-klaarmaaltijden in haar assortiment. De meeste producten maken ze zelf.
Temperatuurbewaking essentieel
Het is de angst van iedere slager dat de koeling uitvalt. Bij Slagerij Rensink is het zelfs al eens gebeurd toen de slagerswinkel gesloten was. Van TempWeb ontvingen ze gelukkig direct een melding op hun smartphone. Zelf checken ze ook regelmatig online de luchtvochtigheid en de temperatuur van de koelcellen. Saskia Rikkerink: ‘Omdat alle temperatuurmetingen bewaard blijven, heb ik een serie van constante grafieken waaruit ik snel kan aflezen of er een afwijking is. Soms is de temperatuur iets hoger, dan weet ik: de koelcel is even open geweest. Ook zorgt TempWeb ervoor dat we moeiteloos onze temperatuuradministratie op orde hebben.
Toepassing van TempWeb
TempWeb meet via 8 loggers alle gekoelde ruimtes in de slagerij, zoals de dieptekoeling, de pekelcel, de toonbank en het wandkoelmeubel. Elke logger is afzonderlijk ingesteld op de kritische temperatuurhoogtes en luchtvochtigheidswaarden in die koeling. Want niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid doet veel voor de houdbaarheid van de producten. Wordt een van die waarden overschreden, dan volgt een alarmsignaal over de geregistreerde afwijking en de betreffende locatie.
Het gemak van automatisch en online De data die de loggers registreren, verzenden ze automatisch naar de cloud. Met zo’n 8 koelcellen scheelt dat enorm veel handwerk. Via sensor2web.com zijn die data in overzichtelijke rapporten en grafieken online in te zien, waar je ook bent. Saskia Rikkerink vindt het uitermate handig dat ze ook het temperatuurverloop van wat langer geleden kan terugzien. ‘Als een product van mindere kwaliteit blijkt te zijn, kan ik precies nakijken onder welke condities het in onze slagerij is geweest. Daarmee kan ik de oorzaak traceren of vaststellen dat die buiten onze slagerij ligt.’
Referentie
Saskia Rikkerink, mede-eigenaar: “TempWeb is echt ideaal. Het scheelt ons tijd, geeft goed inzicht in het temperatuurverloop en de luchtvochtigheid én geeft ons rust als we niet in de slagerij staan. En onze accountmanager van Gullimex, die ontzorgt ons echt met goed advies.”
Bron: Gullimex - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
22 okt Europees Parlement eens met 2,7 miljoen voor ontslagen Match-Smatch medewerkers
-
22 okt Lidl Plus app krijgt zelfscanfunctie
-
22 okt Staking bij AB InBev in Hoegaarden
-
22 okt Amazon test nieuw winkelconcept
-
22 okt Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
-
21 okt Meer omzet Vion, volume daalt
-
21 okt JAB Holding neemt het belang van Mondelez International in JDE Peet’s over
-
21 okt Rafael Oliveira wordt nieuwe CEO van JDE Peet’s
-
21 okt Arla Foods wil Arabian Food Industries Company overnemen
-
21 okt Digitaal innoveren voor een groenere, duurzame toekomst in de voedings- en drankensector
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan