Brexit: Toblerone past iconische driehoekjes aan

LONDEN - Toblerone heeft besloten om twee producten in het Verenigd Koninkrijk aan te passen vanwege de hogere prijzen voor enkele ingrediënten. In plaats van de prijs te verhogen, werd het gewicht van enkele repen verlaagd, heeft de chocolade producent bepaald.

De reep van 400 gram weegt voortaan nog maar 360 gram, terwijl de reep van 170 gram het nu moet doen met 150 gram. Een onrechtstreekse prijsstijging van 11 tot 13%. Door het lagere gewicht is ook de vorm veranderd. De iconische driehoekjes zijn nog steeds aanwezig, maar er is nu veel meer ruimte tussen gelaten. Dit heeft voor heel wat reacties gezorgd op de sociale media.

Bij fabrikant Mondelez wordt trouwens ontkend dat de nieuwe repen niets te maken hebben met de Brexit, maar met de devaluatie van de Britse pond. “Zoals veel bedrijven kampen we met hogere kosten voor veel ingrediënten. We vangen die kosten zo lang mogelijk op. Maar om te verzekeren dat Toblerone op de schappen blijft liggen hebben we besloten het gewicht van twee repen te verminderen”, stelt het in een reactie.

De aanpassing is voorlopig enkel doorgevoerd in het Verenigd Koninkrijk.





Laatste nieuws