Scherpere EU voedselcontroles: zijn dit voldoende maatregelen?
09 nov 2020 06:03
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - Vier jaar na het paardenvlees schandaal is het Europees Parlement onlangs akkoord gegaan met wetgeving die moet zorgen voor scherpere en meer doelgerichte voedselcontroles. De nieuwe wetgeving moet er voor zorgen dat het consumentenvertrouwen wordt teruggewonnen. Maar gaat dit in de praktijk ook gebeuren?
De controlesystemen in de EU-landen worden daarvoor uitgebreid, gestroomlijnd en efficiënter gemaakt. Het is de bedoeling dat inspecteurs na een risicoanalyse vaker onaangekondigd binnenvallen.
Zijn dit de juiste maatregelen? Discussieer met vakgenoten op het FoodPro Network platform.
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan