ALDI opent eerste kassaloze supermarkt in Londen

LONDEN - ALDI test in Londen een kassaloze supermarkt. In de supermarkt winkelen mensen met een speciale app, die ze scannen bij binnenkomst. Vervolgens wordt geregistreerd welke producten er gepakt worden en daarna wordt het boodschappenbedrag via de app automatisch afgeschreven.

Momenteel testen eigen medewerkers van ALDI de technologie, daarna gaat de test verder met klanten. ALDI is overigens niet de eerste die met een kassaloze supermarkt komt. In maart opende Amazon in Londen de eerste winkel zonder kassa in Europa, onder de naam Amazon Fresh.

ALDI heeft ruim 920 winkels in Groot-Brittannië. ALDI heeft in het Verenigd Koninkrijk al een dienst waarbij klanten online gekochte producten in de winkel afhalen, het zogenoemde 'click-and-collect'. Die mogelijkheid is er in 200 winkels in het hele land.

De Britse supermarktketen Tesco experimenteert ook al een tijdje met een kassaloze supermarkt. In de Verenigde Staten heeft Amazon al ruim twintig kassaloze winkels, onder de naam Amazon Go.





Laatste nieuws