'Impossible Foods bereidt beursgang voor'

NEW YORK - Amerikaanse bronnen melden dat Impossible Foods een beursgang overweegt die ergens in de komende 12 maanden zou moeten plaatsvinden. Het bedrijf is de producent van de plantaardige Impossible Burger en heeft een aantal beroemde geldschieters.

Waardering van 8,4 miljard euro

Volgens CNBC onderzoekt Impossible Foods de mogelijkheid om in de komende 12 maanden naar de beurs te gaan via een IPO of via een fusie met een zogenaamde special purpose acquisition company (SPAC). De waardering van Impossible Foods zou daarbij kunnen oplopen tot circa 8,4 miljard euro.

Tijdens een vorige private investeringsronde in 2020 werd Impossible Foods nog gewaardeerd op circa 3,4 miljard euro. Het onderstreept wederom de groeiende vraag naar plantaardige vleesvervangers.

Beroemdheden

Impossible Foods, met als geldschieters risicokapitaalinvesteerders Horizons Ventures en Khosla Ventures, maar ook beroemdheden als rapper Jay-Z, tennisster Serena Williams en zangeres Katy Perry, heeft in verschillende investeringsrondes tot dusver circa 1,26 miljard euro opgehaald op de private markt. Impossible Foods werd opgericht in 2011 en heeft naast de verkoop via voedingswinkels ook overeenkomsten gesloten met Burger King en Disney.

 





Laatste nieuws