Topinvesteerders willen niet in Deliveroo beleggen vanwege werkomstandigheden

LONDEN - Twee vooraanstaande Britse investeringsmaatschappijen, Aberdeen Standard en Aviva, weigeren aandelen te kopen van Deliveroo wanneer het bedrijf eind deze maand naar de beurs gaat. De twee investeringsmaatschappijen maken zich zorgen over de manier waarop Deliveroo met zijn werknemers omgaat.

Deliveroo ligt al langer onder vuur voor de status die de bezorgers krijgen. In Nederland loopt er nog een rechtszaak tegen Deliveroo omdat het de werknemers als zzp'ers classificeert. Hierdoor krijgen ze minder sociale bescherming en vakbond FNV is het daar niet mee eens.

Het gerechtshof in Amsterdam gaf FNV vorige maand gelijk in de zaak omdat er volgens de rechter geen sprake is van zelfstandige arbeid als er een zeker gezag wordt uitgeoefend en er een vast salaris wordt uitbetaald. Hierdoor zouden de bezorgers een arbeidsovereenkomst moeten krijgen. Deliveroo gaat in beroep tegen die uitspraak.

Nu twee topinvesteerders publiekelijk aankondigen dat ze geen aandelen zullen kopen, kan dat de waardering van het bedrijf omlaaghalen. Momenteel wordt Deliveroo bij de beursgang op 12 miljard euro gewaardeerd.





Laatste nieuws