Walmart levert in 2021 al met zelfrijdende wagens

BENTONVILLE - De Amerikaanse supermarktketen Walmart maakt volgend jaar al gebruik van zelfrijdende vrachtwagens om leveringen te doen in twee Amerikaanse staten. Walmart gelooft sterk in de toekomst van autonome voertuigen.

Na ruim een jaar testen, mogen de zelfrijdende vrachtwagens van Walmart in 2021 de weg op. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met technologieleverancier Gatik, die de vrachtwagens een vaste route van circa 3,5 kilometer tussen een magazijn en buurtsupermarkt in Arkansas laat afleggen. Momenteel is bij elke rit nog wel een fysieke persoon aanwezig, om in te grijpen indien nodig, maar daar komt volgend jaar dus verandering in.

Daarnaast komt er nog een tweede route bij in de staat Louisiana, waar de zelfrijdende koelvrachtwagens tussen een supermarkt en een afhaallocatie voor onlinebestellingen heen en weer zullen rijden. Hier gaat het om een rit van meer dan 30 kilometer. In eerste instantie zullen nog wel veiligheidsbestuurders meegaan. 

Walmart lijkt de autonome wagens vooral te willen inzetten voor leveringen in de dun bevolkte staten in het zuiden van de VS. Walmart benadrukt in een persbericht dat de proeven met Gatik maar twee van de vele testcases zijn, met de bedoeling de technologie te integreren in het logistieke ecosysteem van het bedrijf.

 

Foto: Walmart





Laatste nieuws