Beyond Meat verdubbelt waarde op eerste beursdag

NEW YORK - Het aandeel van vleesvervangersproducent Beyond Meat is donderdag op de eerste beursdag van het bedrijf in waarde ruim verdubbeld. Omstreeks 21.00 uur steeg het aandeel van Beyond Meat met 166,6 procent naar 66,66 dollar (59,65 euro) per aandeel.

Eerder op de dag werd de waarde van een aandeel van het bedrijf nog vastgesteld op 25 dollar, hiermee haalde Beyond Meat circa 241 miljoen dollar op. Het bedrijf gaf in totaal zo'n 9,63 miljoen aandelen uit.

Beyond Meat maakt inmiddels al tien jaar proteïnerijke en plantaardige producten die de smaak en het uiterlijk van vlees moeten benaderen.

Volgens marktonderzoeksbureau MarketsandMarkets zal de wereldwijde vleesvervangersmarkt van 4,6 miljard dollar in 2018 naar 6,4 miljard dollar in 2023 groeien. Beyond Meat zag zijn netto omzet tussen 2016 en 2018 groeien van 16,2 naar 87,9 miljoen dollar.

Beyond Meat heeft het op zijn Amerikaanse thuismarkt bij supermarkten al voor elkaar gekregen om met zijn producten gewoon 'in het vleesschap' te liggen. Het was in de Verenigde Staten de eerste producent die hierin slaagde.

In ons land zijn de producten van Beyond Meat sinds kort bij Delhaize verkrijgbaar. Ook worden ze in enkele restaurants geserveerd.
 




Laatste nieuws