Franse restaurants zijn verplicht om herkomst van vlees te vermelden

bron: FoodPro Network
Restaurants in Frankrijk moeten vanaf nu verplicht de herkomst van het vlees op hun menukaart aangeven. Dit heeft de Franse premier Bayrou, laten vastleggen in een nieuw decreet. Sinds 2002 was er al een verplichting tot het vermelden van de herkomst van kalfs- en rundvlees. Met het nieuwe decreet wordt de verplichting uitgebreid naar varkens-, pluimvee- en schapenvlees. Daarmee wordt het voor Franse consumenten gemakkelijker om ook in restaurants te kiezen voor lokaal geproduceerd vlees.
De Franse regering wil met de maatregel de afzet van lokale producten bevorderen. De verplichte vermelding van de herkomst in restaurants geeft consumenten de kans om een bewuste keuze te maken voor vlees met een kleinere ecologische voetafdruk. Franse producenten van rundvlees, pluimveevlees en schapenvlees hebben moeite om te concurreren met vleesproducenten uit het buitenland.
Laatste nieuws
-
21 mrt Amerikaanse FDA overweegt Nutri-Score-achtig FoP-logo
-
21 mrt Afval bestrijden met food-specifiek ERP
-
20 mrt IJsjesdivisie Unilever wordt The Magnum Ice Cream Company
-
20 mrt Biefstuk en hamburgers worden nog duurder door schaarste
-
20 mrt ACI Group breidt aanbod plantaardige eiwitten uit
-
20 mrt McCain wil voor 350 miljoen euro investeren in Franse fabrieken
-
20 mrt 4 manieren om met data waarde toe te voegen in de uitdagende Food & Beverage industrie
-
19 mrt Picnic gaat samenwerken met met Intermarché
-
19 mrt Wanneer en waarom je bedrijf Food ERP software nodig heeft
-
19 mrt Those Vegan Cowboys zet stappen in precisiefermentatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan