Unilever schrapt minder banen in Europa dan gepland
bron: FoodPro Network
Unilever ontslaat in Europa een stuk minder mensen dan het eerder zei. De Europese ondernemingsraad van het bedrijf heeft tegen Reuters gezegd dat er nog maar zo'n 1700 mensen weg hoeven, in plaats van de eerder gemelde 3200. Dat komt doordat er de afgelopen twee jaar op andere manieren is bezuinigd en er minder extern personeel is ingehuurd.
Bij de ijsjesdivisie, die volgend jaar wordt afgesplitst, kunnen juist duizend mensen extra aan het werk. Dat zullen volgens Hermann Soggeberg, de voorzitter van Unilevers European Works Council (UEWC), vooral mensen zijn die op andere plekken binnen het bedrijf moesten vertrekken. Het hoofdkantoor van de ijsdivisie komt in Amsterdam.
Unilever kondigde eerder dit jaar aan wereldwijd zo'n 7500 mensen te ontslaan om kosten te besparen. Het in Londen gevestigde bedrijf kon eerder nog niet zeggen hoeveel banen op de Nederlandse kantoren zouden verdwijnen.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
06 dec Het geheim van succesvolle Cloud ERP in de voedingssector
-
06 dec LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
-
05 dec Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
-
05 dec Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
-
04 dec Ahold Delhaize mag Profi overnemen
-
04 dec Nestlé vervangt meer verpakkingen door papieren innovaties
-
04 dec 5 manieren waarop voedsel- en drankbedrijven duurzame inkoop kunnen aanpakken
-
04 dec 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
03 dec Stakingen bij Duitse fastfoodrestaurants
-
03 dec Cargill schrapt duizenden banen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan