Europese Unie produceerde 6,2 miljoen ton aan pasta in 2023

bron: FoodPro Network
In 2023 werd er in de Europese Unie 6,2 miljoen ton aan pastaproducten geproduceerd ter waarde van 8,9 miljard euro. Het volume was daarmee 1,6% hoger dan in 2022, maar in waarde nam de productie met 14,1% toe. Italië was veruit de grootste producent van van pasta, met 4,2 miljoen ton ter waarde van 6,2 miljard euro. Spanje is de nummer 2 met een productie van bijna 500.000 ton en daarna volgt Duitsland met 290.000 ton. Dat meldt Eurostat.
Meer dan de helft van de pasta-export gaat naar andere landen van de Europese Unie. In totaal werd er in 2023 bijna 2,7 miljoen ton pasta geëxporteerd en daarvan ging 57% naar andere lidstaten van de Europese Unie. Italië exporteerde 2 miljoen ton en was veruit de grootste exporteur. Spanje de nummer 2 voerde 130.000 ton uit.
De belangrijkste importerende landen waren Duitsland met bijna 441.000 ton en Frankrijk met bijna 372.000 ton. Buiten de Europese Unie zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de belangrijkste bestemmingen voor pastaproducten uit de Europese Unie met in 2023 een afname van respectievelijk ruim 307.000 ton en bijna 244.000 ton.
Laatste nieuws
-
12 feb Ahold Delhaize boekt iets meer omzet
-
12 feb Heineken verkoopt meer
-
12 feb Steeds meer biologische boeren in Duitsland
-
12 feb Hoe maak je voedselveiligheid onderdeel van de hele organisatie?
-
11 feb Omzet Coca-Cola stijgt vooral door prijsverhogingen
-
11 feb Nestlé wil koffieteelt verduurzamen
-
11 feb Webinar | Cloud en AI zijn de drijvende kracht achter technologische transformatie
-
10 feb McDonald's verkoopt meer door acties
-
10 feb Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
10 feb Het belang van traceerbaarheid in de supply chain en de technologieën die dit mogelijk maken
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan