Bloomberg: Starbucks dreigt met ontslag bij te veel thuiswerken

bron: FoodPro Network
Starbucks waarschuwt kantoorpersoneel dat ze ontslagen kunnen worden wanneer ze niet drie dagen per week op kantoor werken. Dat meldt Bloomberg op basis van een memo die naar een van de afdelingen is gestuurd en die het persbureau heeft ingezien.
Vanaf januari gaat de Amerikaanse koffieketen een gestandaardiseerd proces invoeren om werknemers ter verantwoording te roepen wanneer ze zich niet aan het beleid houden rondom het terugkeren naar kantoor. De gevolgen kunnen oplopen tot ontslag, staat volgens Bloomberg in de e-mail.
Topman Brian Niccol, die minder dan twee maanden geleden aantrad, zei eerder al tegen werknemers dat ze moeten werken waar zij denken dat nodig is om hun werk gedaan te krijgen. Maar dat hij dacht dat die plek meestal het kantoor is.
Begin vorig jaar probeerde het bedrijf ook zijn verplichting van drie kantoordagen per week te handhaven. Toen ondertekenden tientallen kantoormedewerkers een open brief om hiertegen in te gaan.
Starbucks zegt dat vakantie, ziekteverlof of zakenreizen niet worden meegerekend in het beleid rondom op kantoor werken. Ook is het beleid voor hybride werknemers niet veranderd. Werknemers kunnen bovendien een vrijstelling van de verplichting aanvragen vanwege fysieke, mentale of andere beperkingen, aldus het bedrijf.
De werksituatie van Niccol zelf leidde ook tot kritiek bij sommige medewerkers en buitenstaanders. De topman woont in Californië en reist met een vliegtuig van het bedrijf naar het een stuk verderop gelegen Seattle, waar het hoofdkantoor van Starbucks zit. Starbucks heeft verklaard dat Niccol het grootste deel van zijn tijd in Seattle gaat doorbrengen of filialen bezoekt.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
21 mei Zweeds keukenproduct kan houdbaarheid van voedsel met drie keer verlengen
-
21 mei Waarom uw bedrijf een sectorspecifieke ERP nodig heeft om de ROI te maximaliseren
-
20 mei Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
20 mei Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
-
19 mei Diageo denkt dat heffingen honderden miljoenen kosten
-
19 mei Franse voedingsbedrijven zetten in op extra omzet uit plantaardige producten
-
19 mei LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
-
16 mei Colruyt krijgt akkoord voor overname Delitraiteur
-
16 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
16 mei Hoe maak je voedselveiligheid onderdeel van de hele organisatie?
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan