Veel fluctuaties in prijzen van koffie en cacao
bron: FoodPro Network
Op de grondstoffenbeurs in New York zijn er veel prijsverschillen in de noteringen voor koffie en cacao. De prijs van arabicabonen steeg maandag 12 augustus met 7% na berichten over milde vorst in delen van Brazilië. Vrijdag 9 augustus ging de prijs voor cacao in een dag met 11% omhoog, als reactie op berichten over droogte in de belangrijkste productielanden Ivoorkust en Ghana. Maandag 12 augustus ging de prijs weer 4% omlaag. Dat meldt het FD.
Cacao is inmiddels bijna tweeënhalf keer zo duur als een jaar geleden, arabica is 65% duurder. De sterke schommelingen in de prijzen voor cacao en koffie worden aangewakkerd door de lage voorraden wereldwijd en de grote belangstelling van hedgefondsen en andere partijen die profiteren van prijsbewegingen.
Laatste nieuws
-
03 okt Plantaardige microgels voor sappigere vleesvervangers
-
03 okt 5 strategieën om voedselverspilling te verminderen met een voedingmiddelen specifieke ERP-oplossing
-
02 okt PepsiCo neemt Siete Foods over
-
02 okt Coca-Cola Europacific Partners wil enkele Duitse vestigingen sluiten
-
02 okt Supermarkten in Frankrijk duurder dan in België
-
02 okt Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
-
01 okt Peeters-Govers verkoopt groothandelstak aan Colruyt Group
-
01 okt Belgische chocolademaker Gudrun wordt onderdeel van het Spaanse Natra
-
01 okt Those Vegan Cowboys zet stappen in precisiefermentatie
-
01 okt De voortgang en bloei van Fruitful-Berries: Voor, tijdens en na de ERP implementatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan