Veel fluctuaties in prijzen van koffie en cacao

bron: FoodPro Network
Op de grondstoffenbeurs in New York zijn er veel prijsverschillen in de noteringen voor koffie en cacao. De prijs van arabicabonen steeg maandag 12 augustus met 7% na berichten over milde vorst in delen van Brazilië. Vrijdag 9 augustus ging de prijs voor cacao in een dag met 11% omhoog, als reactie op berichten over droogte in de belangrijkste productielanden Ivoorkust en Ghana. Maandag 12 augustus ging de prijs weer 4% omlaag. Dat meldt het FD.
Cacao is inmiddels bijna tweeënhalf keer zo duur als een jaar geleden, arabica is 65% duurder. De sterke schommelingen in de prijzen voor cacao en koffie worden aangewakkerd door de lage voorraden wereldwijd en de grote belangstelling van hedgefondsen en andere partijen die profiteren van prijsbewegingen.
Laatste nieuws
-
25 apr Nestlé wil koffieteelt verduurzamen
-
25 apr Hoe een ERP voor voedselproductie de 6 belangrijkste stappen in de productie van producten vergemakkelijkt
-
24 apr Nestlé profiteert van prijsverhogingen
-
24 apr PepsiCo rekent op hogere kosten door importheffingen Trump
-
24 apr Minder omzet Unilever door verkoop merken
-
24 apr Omzet Danone stijgt
-
24 apr Dit zijn de BRCGS, IFS en FSSC 22000 opleidingseisen
-
24 apr De minder bekende voordelen van ERP-software voor de levensmiddelenindustrie belichten
-
23 apr Aantal bestellingen Just Eat Takeaway neemt af
-
23 apr Nestlé investeert in onderzoek naar klimaatbestendigere koffieteelt
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan