Gourmey vraagt goedkeuring aan voor foie gras op basis van gekweekt vlees
bron: FoodPro Network
De Franse producent van foie gras via celkweek Gourmey vraagt goedkeuring aan voor markttoegang in Singapore, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en de Europese Unie. Gourmey is opgericht in 2019 en actief vanuit Parijs. Gourmey heeft nu circa 60 medewerkers.
Het bedrijf heeft dossiers ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration, de Singapore Food Agency, de Food Standards Agency in het Verenigd Koninkrijk, het Zwitserse Federale Bureau voor Voedselveiligheid en Veterinair Recht, de Europese Commissie en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid.
Wereldwijd hebben regeringen duidelijke kaders opgesteld om de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen zoals via celkweek geproduceerde voedingsmiddelen te beoordelen. In de Verenigde Staten, Singapore en Israël zijn er al van dit type producten voor verkoop goedgekeurd. In de Europese Unie is het de eerste keer dat een bedrijf goedkeuring voor een product op basis van gekweekt vlees aanvraagt.
Laatste nieuws
-
03 okt Plantaardige microgels voor sappigere vleesvervangers
-
03 okt 5 strategieën om voedselverspilling te verminderen met een voedingmiddelen specifieke ERP-oplossing
-
02 okt PepsiCo neemt Siete Foods over
-
02 okt Coca-Cola Europacific Partners wil enkele Duitse vestigingen sluiten
-
02 okt Supermarkten in Frankrijk duurder dan in België
-
02 okt Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
-
01 okt Peeters-Govers verkoopt groothandelstak aan Colruyt Group
-
01 okt Belgische chocolademaker Gudrun wordt onderdeel van het Spaanse Natra
-
01 okt Those Vegan Cowboys zet stappen in precisiefermentatie
-
01 okt De voortgang en bloei van Fruitful-Berries: Voor, tijdens en na de ERP implementatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan