Gourmey vraagt goedkeuring aan voor foie gras op basis van gekweekt vlees

bron: FoodPro Network
De Franse producent van foie gras via celkweek Gourmey vraagt goedkeuring aan voor markttoegang in Singapore, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en de Europese Unie. Gourmey is opgericht in 2019 en actief vanuit Parijs. Gourmey heeft nu circa 60 medewerkers.
Het bedrijf heeft dossiers ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration, de Singapore Food Agency, de Food Standards Agency in het Verenigd Koninkrijk, het Zwitserse Federale Bureau voor Voedselveiligheid en Veterinair Recht, de Europese Commissie en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid.
Wereldwijd hebben regeringen duidelijke kaders opgesteld om de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen zoals via celkweek geproduceerde voedingsmiddelen te beoordelen. In de Verenigde Staten, Singapore en Israël zijn er al van dit type producten voor verkoop goedgekeurd. In de Europese Unie is het de eerste keer dat een bedrijf goedkeuring voor een product op basis van gekweekt vlees aanvraagt.
Laatste nieuws
-
21 mei Zweeds keukenproduct kan houdbaarheid van voedsel met drie keer verlengen
-
21 mei Waarom uw bedrijf een sectorspecifieke ERP nodig heeft om de ROI te maximaliseren
-
20 mei Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
20 mei Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
-
19 mei Diageo denkt dat heffingen honderden miljoenen kosten
-
19 mei Franse voedingsbedrijven zetten in op extra omzet uit plantaardige producten
-
19 mei LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
-
16 mei Colruyt krijgt akkoord voor overname Delitraiteur
-
16 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
16 mei Hoe maak je voedselveiligheid onderdeel van de hele organisatie?
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan