Seminarie: Food: Innovation & Safety

Als servicelab is 1 van onze doelstellingen informatie met onze klanten delen. Wij beleven dan ook graag samen met u ons 6de seminarie! Experts brengen deze dag volgende “hot topics” aan bod.

 

Methodieken voor de promotie van gezond leven (door Vlaams Instituut Gezond Leven, Loes Neven)

 

Het vinkje, het verkeerslichtensysteem, Nutri-Score: er bestaan in Europa heel wat voedingslabels, ook wel front-of-pack labels genoemd. Ze moeten de consument ondersteunen in de keuze naar gezonde(re) voeding. Maar doen ze dat ook? En bestaat het ideale voedingslabel?

 

Loes Neven, Senior stafmedewerker inhoudelijke coördinatie voeding & ondervoeding bij Gezond Leven, schetst ons de huidige trends in voeding en het standpunt van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

 

Microbiologische criteria in de voedselketen (door FAVV, Ing. Vera Cantaert)

 

“FAQ inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen” heeft als doel de operatoren te informeren over de toepassing van microbiologische criteria en richtwaarden en toelichting te geven bij de verordening (EG) nr. 2073/2005. Ing. Vera Cantaert, DG Controlebeleid, gaat in detail in op dit document én op uw praktische vragen.

 

 

Qlab – ons online systeem in een nieuw jasje (Laboratoria ECCA & BIOTOX).

 

Inschrijven en het doorsturen van uw vragen kan tot 22 november. Wij hopen u en uw collega’s opnieuw talrijk te mogen verwelkomen en samen met u ons seminarie met een drankje en een hapje af te sluiten.

 

Meer informatie / aanmelden

 

Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven voor het Seminarie: Food: Innovation & Safety.

 

Bron: Laboratorium ECCA - partner FoodPro Network