Spadel investeert 12,8 miljoen in Spa Monopole

SPA- Spadel, het bedrijf achter de dranken van Spa, gaat 12,8 miljoen euro investeren in de bottelarij Spa Monopole. In de productielocatie komt een volledige nieuwe bottelingslijn om de groei van de gearomatiseerde waters op te vangen. De uitbreiding moet al in februari 2018 gereed zijn.

Uitbreiding nodig door groei

De nieuwe bottelingslijn zal tevens geschikt zijn voor de productie van kleine petflessen van 33cl en 50cl. De verhoogde productiecapaciteit zal met name gebruikt worden voor de gearomatiseerde waters van ‘Spa Touch of’. Deze gearomatiseerde waters werden in 2014 gelanceerd en groeiden de afgelopen jaren zeer sterk: in 2016 zelfs met 70%. Deze gearomatiseerde waters hebben daarnaast een hogere marge dan het gewone bronwater.

Strategie werpt zijn vruchten af

Met de focus op de gearomatiseerde waters speelt Spadel in op de vraag van de consument, die steeds meer op zoek gaat naar gezonde alternatieven voor frisdranken. Deze strategie werpt zijn vruchten af voor Spadel dat zijn winst in de eerste helft van het jaar zag groeien van 8,6 miljoen euro naar 13,9 miljoen euro.





Laatste nieuws