Delhaize ervaart kracht van social media

ANTWERPEN - Onderschat nooit de kracht van social media. Delhaize heeft dat onlangs nog ondervonden. De gezonde snacks die aangeboden worden in kleine plastic zakjes, kregen in grote getalen felle kritiek: “Noemen jullie dat duurzaam ondernemen?” 

Tom Verswijvel, secretaris van Groen-voorzitter Meyrem Almaci, lid van het partijbestuur én Delhaize-klant poste op Facebook een foto van een rek in een supermarkt met radijsjes, tomaatjes en komkommers verpakt in kleine plastic zakjes.

"Allesbehalve duurzaam", aldus Verswijvel. De foto ging vervolgens viraal. Delhaize staat bekend als een supermarktketen die het duurzaam ondernemen promoot. Zo had Delhaize begin dit jaar nog een primeur met zijn biologische voeding: “de beste verpakking is geen verpakking”. Werd toen geroepen.

“Kunnen jullie alsjeblief dat hoofdstuk over duurzaam ondernemen van jullie website halen, want totaal ongeloofwaardig. En alle begrip dat jullie niet over één nacht naar een verpakkingsvrije retail kunnen gaan, maar dit is echt compleet van de pot gerukt”, aldus de Groen-politicus in zijn Facebook-post die flink werd gedeeld.

Reactie Delhaize

De reactie van Delhaize bleef niet lang uit: “We begrijpen volledig dat het niet aangenaam is om te zien hoeveel plastiek er gebruikt wordt voor onze nieuwe healty snacks. Ondanks het feit dat we momenteel aan het bekijken zijn hoe we dit kunnen verbeteren, zijn deze producten een aanvraag van onze klanten en hebben we besloten om ze te commercialiseren. Het is ook jammer genoeg niet altijd mogelijk plastic verpakkingen te vermijden, maar we zijn wel bezig om te kijken hoe we zo goed mogelijk het gebruik ervan kunnen voorkomen, dus we hopen hier alvast verandering in te kunnen brengen.”

Woordvoerder Roel Dekelver van Delhaize voegt er nog aan toe: “We gaan echt niet alles in plastic draaien, maar soms kun je niet anders. Een minikomkommer stop je niet zomaar in je rugzak. En papier desintegreert te gemakkelijk. Bij dit concept past nu eenmaal plastic.” "Bij gebrek aan alternatieven, zeg maar".





Laatste nieuws