Intelligente verpakking waarschuwt consument voor bederf

PHILADELPHIA - Braskem komt met een nieuwe technologie die consumenten waarschuwt voor producten die over datum zijn. De verpakkingen veranderen van kleur wanneer de producten niet meer houdbaar zijn. De technologie gaat verder onder de naam: 'intelligent packaging'

De intelligente verpakking maakt gebruik van specifieke indicatoren die de staat van de conservering van het product aan kunnen geven. Hierdoor zal de verpakking van kleur veranderen, zodat de consument weet dat het product niet langer geconsumeerd kan worden. Tijdens het bedervingsproces ontstond er een verandering in de pH-waarde. Deze zorgt er tevens voor dat de verpakking wijzigt van kleur. De technologie is getest met vlees, vis en kip.

Patrick Teyssonneyre, directeur technologie en innovaties Braskem, “De verkleuring geeft de consument een betere kwaliteitsgarantie voor producten die ze kopen. Tegelijkertijd is het voor bedrijven mogelijk de productintegriteit na fabricage, tijdens transport, na transport en op het verkooppunt te controleren.”

Braskem geeft aan dat ‘intelligent packaging’ nog wel wat aanpassingen nodig heeft voor bepaalde segmenten. De verwachting is dan ook dat het nog een aantal jaar zal duren voordat ‘intelligent packaging’ in supermarkten zal verschijnen.





Laatste nieuws