Vion wil productiecapaciteit in Duitsland aanpassen

26-05 09:29 | bron: FoodPro Network Belgium

BOXTEL - Per 31 juli van dit jaar wil Vion Food Group de Duitse vestiging in Bad Bramstedt sluiten. In de meest noordelijke Duitse slachterij voor runderen van Vion werken ongeveer 250 mensen. Het bedrijf onderhandelt met de ondernemingsraad over een sociaal plan.

Sinds jaren neemt de veestapel in Noord-Duitsland af en de daarmee ontstane overcapaciteit maken een verdere stap in de consolidatie van slachterijcapaciteit noodzakelijk. Vion, de grootste producent van rundvlees in Duitsland, wil daarom eind juli de slachterij sluiten.

Sinds 2012 heeft Vion de capaciteit van de locatie Bad Bramstedt voortdurend aangepast aan de geleidelijke afname van de rundveestapel in Noord-Duitsland. De nu gewenste sluiting is een gevolg van de huidige marktsituatie, met hoge prijzen voor rundvlees en de algemene maatschappelijke trend naar minder vleesconsumptie. De sluiting heeft geen gevolgen voor de dochteronderneming in Noord-Duitsland: Vion Zucht- und Nutzvieh GmbH. De komende tijd zal Vion zich inzetten voor voldoende slachtcapaciteit in het Noorden van Duitsland in het belang van de leveranciers en om eveneens de transportroutes voor het slachtvee kort te houden in het kader van dierenwelzijn.

Voor de 250 medewerkers onderhandelt Vion met de ondernemingsraad over een sociaal plan waaronder herplaatsing bij andere vestigingen van de Vion in Duitsland.

“De voorgenomen sluiting is onderdeel van een eerder ingezette aanpassing in onze Duitse vestigingen om vraag en aanbod weer in balans te brengen op de Duitse markt die onder druk staat,” aldus CEO Ronald Lotgerink. “Gezien de inflatie en prijsstijgingen, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving, nemen we maatregelen om de productiecapaciteit in Duitsland terug te brengen. 

In het voorjaar heeft Vion de uitbeenactiviteiten van de varkensslachterij in Landshut overgebracht naar Vilshofen en Crailsheim. Samen met de strategische partner EG Südbayern blijft Vion  in het zuiden van Duitsland gevestigd. De Vion-vestiging in Landshut zal in de toekomst alleen regionaal actief zijn. De vestigingen in Crailsheim en Vilshofen  vormen dan de centrale vestigingen voor de varkensvlees-activiteiten van Vion in Zuid-Duitsland.

“Met deze structurele herschikking van onze vestigingen draagt Vion bij aan de huidige transformatie van de veehouderij en de verandering van vraag en aanbod in zowel de rundvee- als de varkenssector. Bij de publicatie van de jaarcijfers zal verder worden ingegaan op de ontwikkelingen in de markt,” aldus Lotgerink.

 

Bron: Vion Food Group





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 sep 2024: Wat staat er hoog op de agenda van de voedingsmiddelenindustrie?
22 sep Hoe maakt ERP lotnummertracering voor voedsel- en drankenbedrijven beter beheersbaar?
22 sep In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture
21 sep Carrefour doet overname in Spanje
21 sep IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
21 sep Deliveroo investeert in duurzame verpakkingen
20 sep België moet vele miljoenen innen van multinationals na taksvonnis
20 sep Jumbo wil naar 50 winkels in België
20 sep 5 strategieën om voedselverspilling te verminderen met een voedingmiddelen specifieke ERP-oplossing
20 sep Antibacteriële verpakking werkt minder goed voor vetter vlees
19 sep Frankrijk en Duitsland willen krimpflatie verbieden
19 sep Nieuwe topstructuur FrieslandCampina
19 sep Voedselverspillingsgedrag veranderen met informatie over houdbaarheid op verpakkingen
19 sep Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
19 sep Van land naar klant (video)
18 sep Oekraïne stapt naar WTO om landbouwconflict met EU-landen
18 sep Pilot van Nestlé zet cacaoschillen om in koolstofarme meststof
18 sep Verkoop champagne daalt na piek tijdens lockdowns
18 sep EU laat Oekraïens graan weer toe in ruil voor maatregelen Kyiv
15 sep Carrefour waarschuwt klanten voor krimpflatie
15 sep Pieter Pot vraagt klanten opnieuw te investeren
15 sep Eerste Europese aanvraag tot goedkeuring kweekvlees
15 sep Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
15 sep Vion wil emissievrij zijn in 2045
14 sep Van Loon Group neemt Q-group over
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?