Meatable kweekt varkensvlees nu 30 keer sneller dan echt varken

24-05 08:09 | bron: FoodPro Network Belgium

DELFT - Kweekvleesbedrijf Meatable heeft zijn productieproces verbeterd. Daardoor duurt het nu nog acht dagen voordat het bedrijf van een enkele dierlijke cel varkensvlees heeft gemaakt. Eerder had Meatable daar drie weken voor nodig. En een varken voor vlees fokken duurt wel acht maanden, wat dus dertig keer langer is dan de tijd die Meatable nodig heeft.

Van een enkele cel maakt Meatable, door daar voedingsstoffen aan toe te voegen, spier- en vetweefsel. Daarmee maakte het bedrijf voorlopig worstjes van varkensvlees en vlees voor in dumplings. Die gaan in Singapore op de markt komen, waar de toelating voor kweekvlees voorloopt.

Met het verbeterde productieproces kunnen door de snelheid flinke hoeveelheden vlees worden geproduceerd. Meatable zegt bovendien dat de techniek goed schaalbaar is, wat inhoudt dat de productie makkelijk en goedkoop op te voeren is als er meer vraag komt. "Met deze resultaten hebben we aangetoond dat ons productieproces het efficiëntste is ter wereld", zegt medeoprichter en topman Krijn de Nood van Meatable. "Een essentiële stap waarmee we ervoor zorgen dat onze producten kunnen concurreren met de lage prijzen van conventionele vleesproducten."

Meatable kan de techniek nog verder verbeteren, denkt techniekdirecteur en medeoprichter Daan Luining. "We verwachten dat we het in de toekomst zelfs nog sneller zullen kunnen."

Meatable wil zijn kweekvlees volgend jaar in Singapore op de markt brengen. Het bedrijf hoopt daarna ook andere markten te kunnen betreden als de toezichthouders daar goedkeuring voor geven.

 

Bron: ANP





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 sep 2024: Wat staat er hoog op de agenda van de voedingsmiddelenindustrie?
22 sep Hoe maakt ERP lotnummertracering voor voedsel- en drankenbedrijven beter beheersbaar?
22 sep In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture
21 sep Carrefour doet overname in Spanje
21 sep IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
21 sep Deliveroo investeert in duurzame verpakkingen
20 sep België moet vele miljoenen innen van multinationals na taksvonnis
20 sep Jumbo wil naar 50 winkels in België
20 sep 5 strategieën om voedselverspilling te verminderen met een voedingmiddelen specifieke ERP-oplossing
20 sep Antibacteriële verpakking werkt minder goed voor vetter vlees
19 sep Frankrijk en Duitsland willen krimpflatie verbieden
19 sep Nieuwe topstructuur FrieslandCampina
19 sep Voedselverspillingsgedrag veranderen met informatie over houdbaarheid op verpakkingen
19 sep Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
19 sep Van land naar klant (video)
18 sep Oekraïne stapt naar WTO om landbouwconflict met EU-landen
18 sep Pilot van Nestlé zet cacaoschillen om in koolstofarme meststof
18 sep Verkoop champagne daalt na piek tijdens lockdowns
18 sep EU laat Oekraïens graan weer toe in ruil voor maatregelen Kyiv
15 sep Carrefour waarschuwt klanten voor krimpflatie
15 sep Pieter Pot vraagt klanten opnieuw te investeren
15 sep Eerste Europese aanvraag tot goedkeuring kweekvlees
15 sep Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
15 sep Vion wil emissievrij zijn in 2045
14 sep Van Loon Group neemt Q-group over
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?