Meatable laat kweekvlees proeven in Singapore
bron: FoodPro Network Belgium
SINGAPORE - De Delftse start-up Meatable heeft in Singapore zijn kweekvlees laten proeven. Dat gebeurde tijdens een evenement met commerciële partners en vertegenwoordigers van een overheidsorgaan dat de economische ontwikkeling van de Aziatische stadstaat moet bevorderen. Deelnemers konden worstjes proeven van in het lab gekweekt varkensvlees.
Singapore is een van de voorlopers bij het toelaten van kweekvlees op de markt. Daarbij gaat het om dierlijk vlees dat gemaakt is door enkele dierlijke cellen zich te laten vermenigvuldigen. Op die manier wil Meatable vlees maken zonder de nadelige gevolgen van de huidige industriële landbouw zoals vervuiling en dierenleed. Het evenement was volgens Meatable een "grote stap richting het verkrijgen van een vergunning voor het produceren en verkopen" van zijn kweekvlees.
De eerste producten van Meatable moeten volgend jaar in Singapore in de supermarkt en de horeca te verkrijgen te zijn. In eerste instantie gebeurt dat in de vorm van worstjes en dumplings met vleesvulling.
Meatable zegt de komende maanden meer evenementen te willen organiseren waar mensen kweekvlees kunnen proeven. Dat moet zowel in Singapore als op andere plekken gebeuren. Die proeverijen moeten Meatable ook inzicht geven hoe mensen reageren op kweekvlees en hoe dat het beste in de markt kan worden gezet.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt Waarom en hoe uw voedingsmiddelen- en drankenbedrijf kan bijdragen aan een circulaire economie
-
29 mrt Efficiënter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU, België grootste exporteur bevroren aardappelproducten
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan