Marktprijzen voor suiker en vlees voor het eerst in een jaar gestegen
bron: FoodPro Network Belgium
ROME - De marktprijzen voor basisvoedsel zoals suiker en vlees zijn voor het eerst sinds april 2022 gestegen. De stijging kan gevolgen hebben voor de prijzen in de supermarkt.
De prijzen voor basisvoedsel daalden sinds april vorig jaar juist, maar daar kwam vorige maand dus voorlopig een einde aan.
Met name rijst, vlees en suiker zijn duurder geworden, zo blijkt uit de voedselprijsindex van VN-organisatie FAO. De prijs van suiker steeg het hardst met 17,6%. Dat komt vooral door een lagere productie in Europa en Thailand en lagere verwachtingen in China en India. De stijging bij vlees en rijst bleef beperkt tot ruim 1%. Bij zuivel en graan gingen de prijzen juist omlaag.
Econoom Maximo Torero van FAO maakt zich vooral zorgen over de duurdere rijst. De econoom hoopt daarom dat de wereldwijde productie en handel van graan, een andere belangrijke grondstof, op peil blijft.
Torero wijst met name op het belang van een nieuwe graandeal tussen Oekraïne en Rusland.
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan