Financial Times: Getir wil ook branchegenoot Flink overnemen

LONDEN - De Turkse flitsbezorger Getir wil na het Duitse Gorillas nu ook een andere Duitse concurrent, Flink, overnemen. Dat schrijft de Financial Times op basis van ingewijden. Er worden al gesprekken gevoerd, zeggen zij, al is dat geen garantie dat het ook tot een deal komt. Flink is behalve in Duitsland ook actief in Frankrijk en Nederland.

Getir kocht Gorillas in december vorig jaar. Daar zou het Turkse bedrijf, dat al in 2015 begon met de snelle bezorging van boodschappen, uiteindelijk 1,2 miljard dollar voor hebben betaald. Flink gaat mogelijk een vergelijkbaar bedrag kosten. Het Duitse bedrijf is parallel aan de overnamegesprekken ook aan het praten met geldschieters voor een investeringsronde, aldus de Financial Times. Daarbij zou het bedrijf 100 miljoen dollar willen ophalen tegen een waardering van 1 miljard dollar voor het hele bedrijf. Eind 2021 werd de waarde van het bedrijf nog op 2,1 miljard dollar geschat.

Flink gaf eerder dit jaar aan in Duitsland tegen het einde van het jaar winstgevend te willen zijn. In Nederland zou dat volgend jaar moeten gebeuren. Dat gebeurt onder meer door minder agressief uit te breiden.

Een eventuele overname van Flink door Getir wordt vergemakkelijkt door het feit dat het staatsinvesteringsfonds van Abu Dhabi Mubadala Investment Company een belang in beide bedrijven bezit. 

 

Bron: ANP





Laatste nieuws