Nestlé zet met PAI Partners joint venture voor diepvriespizza's op

VEVEY - Nestlé en private equity bedrijf PAI Partners gaan samen een ​​joint venture oprichten voor de diepvriespizza activiteiten van Nestlé in Europa. In de joint venture krijgen beide partijen een gelijk belang. De transactie moet nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraad en daarnaast is de goedkeuring nodig van regelgevende instanties. Naar verwachting wordt de transactie in de tweede helft van 2023 afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Nestlé is in verschillende landen in Europa actief met de productie van diepvriespizza's. De jaarlijks omzet bedraagt circa 400 miljoen euro. De pizza's worden momenteel verkocht onder de merken Wagner, Buitoni en Garden Gourmet, onder meer in Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Portugal, Oostenrijk, België en Nederland. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf zal gevestigd worden in Duitsland en heeft productievestigingen in het Duitse Nonnweiler en in Benevento in Italië.

PAI Partners is al actief binnen een andere joint venture met Nestlé. In 2016 hebben de bedrijven samen het bedrijf Froneri opgezet voor de productie en verkoop van ijs.





Laatste nieuws