Eten bij McDonald's populairder nu prijzen overal flink stijgen

CHICAGO - McDonald's is populairder door de gestegen prijzen overal. Mensen die uit eten willen zijn daardoor namelijk eerder geneigd om bij McDonald's langs te gaan. Dat komt naar voren uit het verschenen kwartaalbericht van het bedrijf.

Wereldwijd zag McDonald's de verkopen in het eerste kwartaal met bijna 13% toenemen, wanneer alleen wordt gekeken naar filialen die al langer dan een jaar open waren en wordt gecorrigeerd voor bijvoorbeeld wisselkoerseffecten. Die groei was niet alleen zichtbaar in thuismarkt de Verenigde Staten, maar ook in andere grote markten als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarbij ging de winst met bijna 63% omhoog tot 1,8 miljard dollar.

"Te midden van een uitdagende werkomgeving blijft de vraag van klanten naar het merk McDonald's sterk", aldus topman Chris Kempczinski in een verklaring bij de resultaten. Zelf voerde McDonald's eveneens prijsverhogingen door.

McDonald's heeft de laatste tijd ook te maken met extra kosten, bijvoorbeeld voor de inkoop van ingrediënten. In een poging om de kosten te verlagen en efficiënter te gaan werken, kondigde de keten eerder dit jaar al een reorganisatie aan. Daardoor worden er in de Verenigde Staten waarschijnlijk honderden werknemers ontslagen. Alle details zijn nog niet bekend, maar McDonald's wil met de ingreep onder meer geld vrijmaken voor investeringen in verdere groei. Wereldwijd werken er honderdduizenden mensen voor het bedrijf.

 

Bron: ANP





Laatste nieuws