Aldi na loonsverhoging best betalende supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk

LONDEN - Aldi wordt dankzij een loonsverhoging in juli de supermarkt die winkelmedewerkers het best betaalt in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt The Guardian.

De discounter verhoogt de lonen van winkelmedewerkers voor de vierde keer in iets meer dan een jaar tijd. De medewerkers van Aldi verdienen daardoor meer dan het zogenoemde leefbaar loon. Aldi wordt daardoor de supermarktketen die zijn winkelmedewerkers het best betaald in het Verenigd Koninkrijk. Aldi gaf eerder ook al zijn logistieke medewerkers een loonsverhoging van 20% in een jaar tijd.

Winkelmedewerkers verdienen vanaf juli minimaal 11,40 pond (€ 13) per uur. De loonsverhoging van 3,6% geeft de werknemers van Aldi een ruime voorsprong op het leefbaar inkomen in het Verenigd Koninkrijk. Dat stijgt volgende maand naar 10,42 pond (€11,90).

Aldi is inmiddels de op drie na grootste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk. De supermarktketen heeft er 990 vestigingen: 28.000 van de 40.000 medewerkers profiteren van de loonsverhoging. Door de vier salarisverhogingen in totaal investeert Aldi rond 100 miljoen pond in salarissen op jaarbasis.

Giles Hurley, de directeur van Aldi in het Verenigd Koninkrijk en Ierland: "Wij geloven dat onze collega’s de beste in de sector zijn en we zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat ze ook het best worden betaald."





Laatste nieuws