Ter Beke gaat verder als What's Cooking?

LIEVEGEM - Het Belgische voedingsbedrijf Ter Beke, dat ook actief is in Nederland met productie en verkoop, gaat verder onder de bedrijfsnaam What's Cooking?. Alle activiteiten van de groep – waaronder 12 industriële vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk samen met een aantal verkoopkantoren in diverse Europese landen – worden samengebracht onder de nieuwe naam.

What's Cooking? blijft uit twee strategische business units bestaan: Hartig beleg en Kant-en-klare maaltijden. De focus bij beleg ligt niet langer alleen op vleeswaren, maar ook op spreads en snacks die vaker plantaardige in plaats van dierlijke eiwitten zullen bevatten. De unit Kant-en-klare maaltijden zal met 'lokale helden' verder inzetten op gerechten die populair zijn in de landen waar de groep actief is en hierbij ook op plantaardige keuzes.

Het bedrijf koppelt aan de nieuwe bedrijfsstrategie ook een duurzaamheidsstrategie met doelen richting 2030. What's Cooking wil de uitstoot van broeikasgassen binnen scope 1 en 2 halveren in vergelijking met 2021, 30% minder water verbruiken per ton product ten opzichte van 2022 en verzekeren dat minimaal 15% van de verkochte producten plantaardig of vegetarisch zijn. Tegen 2025 wil het bedrijf 100% recyclebare verpakkingen op de markt brengen en tegen 2024 is het streven 20% minder voedselverspilling ten opzichte van 2022 en het gebruik van 100% groene elektriciteit.

De afgelopen 5 jaar investeerde het bedrijf ruim 135 miljoen euro in onder meer nieuwe productielijnen en energiebesparende maatregelen zoals isolatie en warmteterugwinning. De komende 5 jaar zijn 150 miljoen euro aan investeringen voorzien om de nieuwe strategie en duurzaamheidsambities te realiseren. Dat bedrag wordt gespreid over diverse projecten.





Laatste nieuws