Nederlandse topman Carlsberg gaat met pensioen

KOPENHAGEN - De Nederlander Cees 't Hart vertrekt later dit jaar als topman van Carlsberg. Volgens de Deense bierbrouwer heeft hij besloten om met pensioen te gaan.

De bestuurder, die dit jaar 65 wordt, is de eerste niet-Deense topman van Carlsberg. Hij kwam in 2015 over van FrieslandCampina, waar hij sinds 2008 de leiding had. Bij de Deense bierbrouwer kreeg hij de missie om de groei te herstellen na een periode van stagnerende inkomsten.

Echt flinke groei zat er uiteindelijk niet in, maar het lukte hem wel om de kosten te verlagen en de winstgevendheid te verbeteren. Dat deed hij onder meer door het assortiment uit te breiden met speciaalbieren en alcoholvrije dranken, segmenten waarop de winstgevendheid het hoogst was.

't Hart kreeg vorig jaar te maken met zijn grootste uitdaging bij Carlsberg toen hij de activiteiten in Rusland te koop aanbood, nadat verdere aanwezigheid in dat land omstreden was geworden door de oorlog in Oekraïne. Het verkopen van de Russische activiteiten is ook de reden dat hij nu niet meteen vertrekt, maar pas later dit jaar.

"Door nog een half jaar aan boord te blijven, kunnen ik en het team onze uitdagende plannen voor 2023 blijven waarmaken en de verkoop van het Russische bedrijf voor de zomer realiseren", zegt hij er zelf over. Het is nog niet bekend wie hem zal opvolgen.





Laatste nieuws